viernes, 16 de mayo de 2008

Les escoles tindran un número determinat d'immigrants

Notícia de:
- Jordi Domènech/ "Què!"
- Josep Guitart/ " Metro"
Dimarts 29 d'Abril de 2008



La Generalitat de Catalunya ha anunciat que cada localitat es dividirà en zones educatives, on s'establirà un percentatge màxim d'immigrants.

La mesura no s'ha concretat quan es durà a terme, però sí que va remarcar que servirà per a la redistribució d'aquest alumnat entre la pública i la privada concertada.

Avui en dia, el 85 % dels nouvinguts estan escolaritzats a l'escola pública i hi ha 120 centres amb més del 50% dels alumnes d'origen estranger. Al respecte, va anunciar que es donarien més diners a les concertades perquè acullin a més immigrants.

Aquest nou projecte preveu atorgar més autonomia a les escoles. Això els permetrà definir i aplicar un currículum propi.


Al llegir aquesta notícia hem vaig quedar una mica sorpresa. Per una banda tots sóm iguals i tenim els mateixos drets, hem d'aprendre a conviure plegats. Els nens de les escoles privades també han de veure la realitat, viure-la. Però per altre banda, qui va a la privada no paga el mateix que qui va a la pública. És injust per als pares que cada mes es deixen un bon sou pagant les escoles als seus fills.

No hay comentarios:

MúSiCa