martes, 20 de mayo de 2008

PDI (Pisarres digitals interactives)



El primer grup de companyes ens van presentar les PDI. Aquestes pissarres ens permet dur a terme les classes d'una manera més dinàmica. Fa que la motivació del nen augmenti ja que aquest està més atent, les coses li criden més l'atenció.
Hem vist i provat el programa SMART NoteBook.
Hi pots fer de tot. És curiós ja que quan escrius les paraules a la pantalla tàctil, les recòneix. Pots muntar històries, que es moguin els elements... impressionant.

Hem vist dos vídeos. El primer ens parla de les PDI. De com funcionen i les coses que es poden arribar a fer. És molt interessant i està molt ben explicat. És el següent:





I l'altre video que hem vist tracta d'un exemple de la PDI a l'aula. Els alumnes que hi surten tenen dificultats per a seguir les classes i d'aquesta manera els hi és més fàcil prestar atenció. És molt més dinàmic i entretingut.

També es poden muntar jocs i hem jugat al parxís i a la oca. És una sensació extranya però curiosa.
I ja per acabar hem parlat dels avantatges i inconvenients que les PDI ens ofereixen.
D'avantatges n'hi han molts. Com ja he dit anteriorment, la classe es molt més dinàmica ja que crida més l'atenció i els nens estan molt més motivats. Però també hi han inconvenients. El seu cost és elevat i no tothom es pot permetre comprar pisarres digitals. Ara en començen a haver-hi però n'hi ha una per escola. L'altre inconvenient és que segons el projector que tinguis i la manera com estigui col·locat, farà ombra a la pissarra. Aleshores has de posar-te de costat i és una mica pesat.



Mai n'havia vist i la veritat és que és impressionant. Crida molt l'atenció. És important saber com funciona ja que el dia de demà tot funcionarà amb les PDI i hem de saber utilitzar-les.
Penso que és un bon descobriment i que així les classes són més amenes i divertides i el grau de concentració es més elevat.

1 comentario:

Grup 1er Grau d´Educació Infantil dijo...

Hola Valèria hemos hecho un comentario en nuestro blog:http://practicablogosfera.blogspot.com/ sbre tu video sobre pizarras digitales.

Saludos.
Fco Caballero

MúSiCa